Kroppkakor är en läcker och populär delikatess från södra Sverige som ständigt ökar i popularitet. De görs av en mix av potatis, mjöl, mjölk, smör och grädde, som sedan steks. I dagens inlägg ska vi titta närmare på hur man äter kroppkakor.
Det finns flera olika sätt att äta denna smakrika delikatess, men det vanligaste är att skära upp den och servera den med smör, sylt eller lingon. Andra sätt att äta kroppkakor är att provsmaka den som den är eller att servera den med en krämig gräddsås.
Kroppkakor kan även serveras som en efterrätt, beroende på vad de har för fyllning. Om de är fyllda med något sött kan man till exempel servera dem med en skopa vaniljglass, strössel eller lite socker. Alternativt kan man även äta kroppkakan som en del av en stor frukost eller brunch.
Kroppkakor är en enkel och uppskattad rätt som är väldigt populär i södra Sverige. Det är ett perfekt tillbehör till stora middagar eller som en efterrätt. Oavsett om du äter den som den är eller med sylt eller gräddsås, kommer du att njuta av denna delikatess.